Wczytuję dane...

OSTROVIT Omega 3-6-9 (90 kaps.)

średnia: 0.0  ocen: 0
Ten produkt nie ma jeszcze ocen
Produkt dostępny!
20,79 PLN
Data ważności produktu: 16.11.2026

OstroVit Omega 3-6-9 to suplement diety, który stanowi źródło cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, a także omega-6 i omega-9, a dodatkowo dostarcza do organizmu witaminę E. To preparat w formie łatwych do połknięcia kapsułek, który rekomendowany jest w szczególności osobom wyróżniającym się zwiększonym zapotrzebowaniem na wymienione wyżej związki.

OstroVit Omega 3-6-9 to suplement diety w kapsułkach zawierający kwasy tłuszczowe omega 3 (EPA, DHA, ALA), Omega 6 (LA) i Omega 9 (OA), wzbogacone o witaminę E.Kwasy omega 3, omega 6 oraz omega 9 zaliczane są do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Bardzo istotna jest odpowiednia proporcja wszystkich kwasów nienasyconych z tego względu, iż każdy z nich pełni odmienną rolę w organizmie.

  • Zawiera 90 porcji w opakowaniu!
  • 1 porcja=1 kapsułka.
  • 3 frakcje OMEGA 3-6-9
  • BESTSELLER!

OMEGA 3

Kwasy omega 3 obniżają poziom cholesterolu złego (LDL), tym samym podnoszą poziom dobrego (HDL). W głównej mierze obniżają poziom triglicerydów. Najważniejsze z nich – kwasy DHA i EPA stanowią wyjątkowy budulec naszych komórek. Dzięki nim błona komórkowa lepiej funkcjonuje co usprawnia wszystkie procesy życiowe już od poczęcia. Zwiększają odporność organizmu, jak również są niezbędne do kształtowania i pracy mózgu już od początku życia płodowego.

OMEGA 6

Kwasy omega 6 są budulcem komórek, biorą udział w produkcji wielu hormonów, w tym neuroprzekaźników (połączenia między komórkami nerwowymi mózgu), pomaga usprawnić pracę centralnego układu nerwowego. Kwasy te to są istotnym składnikiembłon komórkowych,wspierają odporność, usprawniają pracę układu nerwowego.

OMEGA 9

Kwasy omega 9 obniżają poziom cholesterolu całkowitego i złego (LDL), nie obniżając jednocześnie dobrego (HDL). Są budulcem każdej komórki, pomagają zachować prawidłowe ciśnienie krwi.

Omega 3-6-9 została dodatkowo wzbogacona o witaminę E, która pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Suplement ten polecanyjest dla wszystkich osób, które chcą poprawić swoje samopoczucie i funkcjonowanie organizmu. Regularne stosowanie Omega 3 przyczynia się to poprawy zarówno kondycji fizycznej, jak i psychicznej organizmu

WłaściwościOstroVitOMEGA 3-6-9

  • Ułatwia utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu.
  • Pomaga usprawnić pracę centralnego układu nerwowego.
  • Wspomaga lepsze funkcjonowanie błony komórkowej naszego organizmu.
  • Wiele badań dowodzi, że Omega 3 przyczynia się do redukcji trójglicerydów we krwi
  • Działa przeciwzapalnie na zasadzie konkurencji stosunku Omega 3 do Omega 6
  • Jest głównym budulcem naszych błon komórkowych
  • Dostarcza do nich tlen oraz substancje odżywcze

Spożywać 1 porcję (1 kapsułka) dziennie, najlepiej po posiłku. Popijać odpowiednią ilością wody.

Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Olej rybi, olej z nasion lnu, olej z nasion słonecznika, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć - glicerol; woda; octan DL-alfa-tokoferylu (wit. E).

Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki.

Składniki aktywneNa porcję% RWS*
Olej rybi:  400 mg -
- w tym kwas eikozapentaenowy EPA  72 mg -
- w tym kwas dokozaheksaenowy DHA  48 mg -
Olej z nasion lnu:  300 mg -
- w tym kwas alfa-linolenowy ALA  150 mg -
- w tym kwas linolowy LA  45 mg -
- w tym kwas oleinowy OA  60 mg -
Olej z nasion słonecznika:  290 mg -
- w tym kwas linolowy LA  145 mg -
- w tym kwas oleinowy OA  43.5 mg -
Witamina E  10.5 mg 88%

*RWS - Referencyjna wartość spożycia