Wczytuję dane...

NFO Krill Oil Astaxanthin (60 kaps.)

średnia: 0.0  ocen: 0
Ten produkt nie ma jeszcze ocen
Produkt dostępny!
NFO® KRILL OIL Astaxanthin to starannie dobrana, wysokiej jakości kombinacja czystych, skoncentrowanych olejów z ryb i kryla o blisko 100% biodostępności.
Data ważności produktu: 09.11.2026

NFO® KRILL OIL Astaxanthin to starannie dobrana, wysokiej jakości kombinacja czystych, skoncentrowanych olejów z ryb i kryla o blisko 100% biodostępności.

NFO® KRILL OIL Astaxanthin

Opakowanie na 60 dni. 60 KAPSUŁEK MIĘKKICH – masa netto 73 g.

NFO® KRILL OIL Astaxanthin to starannie dobrana, wysokiej jakości kombinacja czystych, skoncentrowanych olejów z ryb i kryla o blisko 100% biodostępności. Olej z kryla pozyskiwany z głębinowych skorupiaków w Atlantyku – najczystszych wód na ziemi - jest bogatym źródłem unikalnych fosfolipidów i silnego przeciwutleniacza – astaksantyny – organicznego pigmentu, który nadaje krylowi atlantyckiemu jaskrawoczerwony kolor. Astaksantyna neutralizuje wolne rodniki w organizmie i wpływa tym samym na ogólny dobrostan organizmu. Jej działanie przeciwutleniające jest 300 razy silniejsze niż witaminy A i E, 34 razy silniejsze niż koenzym Q10 i 15 razy silniejsze niż likopen.

Składniki: olej rybny, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), astaksantyna, substancja zagęszczająca (dwutlenek krzemu), olej szafranowy, przeciwutleniacz (mieszanka tokoferoli).

Wartość odżywcza (1 kapsułka - 1 dawka dzienna):

  • Wartość energetyczna - 9 kcal
  • Tłuszcze - 1000 mg
  • Nasycone - 250 mg
  • Trans - 0 mg
  • Olej rybny - 990 mg
  • Olej z kryla - 10 mg w tym: łącznie kwasy Omega-3 - 545 mg, EPA (kwas eikozapentaenowy) - 297 mg, DHA (kwas dokozaheksaenowy) - 198 mg
  • Astaksantyna - 50 µg

Dawkowanie: Dorośli - przyjmować 1 kapsułkę dziennie (maksimum 2 kapsułki) – zawsze po posiłku.

Przechowywać w chłodnym, suchym ciemnym miejscu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mają na celu uzupełnienie diety i nie powinny być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Korzyści zdrowotne ze stosowania pełnowartościowych produktów na bazie kwasów Omega-3:

  • Zmniejszenie poziomu stresu, poprawa funkcji poznawczych, pamięci i uwagi;
  • Wzmocnienie wzroku i nie dopuszczenie do jego pogorszenia;
  • Poprawa metabolizmu lipidów;
  • Wzmocnienie układu odpornościowego, zmniejszenie stanu zapalnego i zatrzymanie niszczenia chrząstki stawowej;
  • Znaczące zmniejszenie ryzyko stresu oksydacyjnego w komórkach;
  • Poprawa krążenia mózgowego;
  • Wpływ na zdrowie reprodukcyjne, zwiększanie energii, witalności, wydajności i zachowanie młodości;
  • Pomoc w rozszerzaniu kurczących się tętnic krwi, zmniejszając ryzyko zakrzepicy.

O jakości produktów NFO na bazie kwasów Omega-3 decydują:

  1. Źródło surowca: NFO nie korzysta z zewnętrznych źródeł zaopatrzenia w surowiec, tylko z jednego, znanego i pewnego - siedziba NFO INTERNATIONAL AS znajduje się w Trondheim – centrum norweskiej akwakultury i rybołówstwa oraz eksportu łososia norweskiego. W produkcji NFO® Omega-3 wykorzystuje się tylko ryby znajdujące się na niskim poziomie łańcucha pokarmowego, o bardzo niskiej zawartości zanieczyszczeń - takich jak rtęć, dioksyny i PCB (polichlorowane bifenyle - to odporne chemicznie substancje łatwo kumulowane w organizmach żywych, np. rybach, należą do grupy substancji zakazanych w produkcji i w użyciu. Mimo to w dalszym ciągu w użytku znajdują się duże ich ilości. Szacuje się, że z ok. 1,5 miliona ton PCB wyprodukowanych na świecie aż 2/3 pozostaje w użyciu lub w środowisku).
  2. Czas od połowu do rozpoczęcia pozyskiwania oleju: im krótszy tym lepiej. Czemu? Im krótszy czas, tym niższy parametr TOTOX (czyli stopień utlenienia, inaczej czystość - im niższy ten parametr, tym niższy stopień utlenienia). TOTOX ryby w akwenie wynosi zero. TOTOX minimalny ryby po złowieniu : 4. TOTOX wszystkich produktów NFO najczęściej wynosi 6 / 6,5 (na podstawie danych laboratoryjnych), mimo że przepisy unijne dopuszczają maksymalną wartość na poziomie 20. Jak to możliwe? Zakłady produkcyjne NFO znajdują się w pobliżu stacji zbierania połowów. Gotowy produkt można otrzymać już w kilka godzin po złowieniu ryby.
  3. Technologia produkcji: NFO stosuje wieloetapowe oczyszczanie surowca, włączając w to etap destylacji molekularnej, gwarantujące najwyższy stopień oczyszczenia oleju rybiego ze szkodliwych zanieczyszczeń. Ponadto producent, NFO INTERNATIONAL AS rygorystycznie przestrzega norweskich przepisów krajowych i UE, dotyczących czystości biochemicznej. Produkcja fizycznie odbywa się w fabryce należąca do Pharmatech AS, należąca do członka rodziny, produkcja odbywa się więc pod własną kontrolą.
  4. Formuła kapsułki: kapsułki w żelowej otoczce – o ich jakości decyduje stopień zabezpieczenia oleju w środku przed dostępem tlenu; istotne są też parametry fizykochemiczne – zawartość wszystkich wielonasyconych kwasów tłuszczowych PUFA (m.in właśnie Omega-3) w kapsułce niskiej jakości bardzo szybko spada w czasie. W kapsułkach NFO w okresie przydatności do spożycia zawartość nie zmieni swoich właściwości. Jest to oczywiście na bieżąco monitorowane przez producenta: NFO robi badania każdej partii produkcyjnej, stosując się do rygorystycznych wymogów: suplementy NFO produkowane są w jednej z najlepszych na świecie fabryk oleju rybnego z wdrożonym systemem kontroli jakości oraz certyfikatami ISO 9001, ISO 9002, GMP i HACCP.
Dane producenta:
NFO INTERNATIONAL ALS , Norwegia, Otto Nielsensvei 4, 7052, Trondheim, info@nfointernational.com

Osoba odpowiedzialna:
NUTRIK Sp. z o.o., Polska, Al. Jerozolimskie 81, 02-001, Warszawa, kontakt@nfo-originall.pl

Polecamy
Change to Black and White