YANGO Maślan Sodu 360 mg (90 kaps.)
Mikrokapsułkowany maślan sodu.
Maślan sodu, inaczej kwas masłowy, jest kwasem tłuszczowym, który powstaje podczas procesu trawienia błonnika pokarmowego przez bakterie w jelitach i odgrywa ważną rolę w prawidłowej pracy układu trawienia.
Występuje on także w tłuszczach zwierzęcych i olejach roślinnych, jednak ilość kwasu masłowego znajdująca się w produktach takich jak masło i ghee jest niewielka w porównaniu z ilością wytwarzaną w jelitach.
SKŁADNIKI:
Skład: Maślan sodu standaryzowany na zawartość min. 71,2% kwasu masłowego, składnik otoczki: skrobia modyfikowana
Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie) masa netto: 44,1 g
Składnik aktywny | 1 kapsułka | 2 kapsułki |
Maślan sodu | 360 mg | 720 mg |
w tym kwas masłowy (71,2%) | 256 mg | 512 mg |
SPOSÓB UŻYCIA:
Jedna kapsułka, dwa razy dziennie. Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Maślan sodu cechuje się charakterystycznym zapachem.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć. Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/01/07/SD/B78DE4