-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Now Foods
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Pomaga regulować wzrost grzybków drożdżowych i podtrzymywać naturalną równowagę mikroorganizmów w jelicie grubym, nie przeszkadzając w namnażaniu bakterii niezbędnych dla zdrowia.
OPIS:
Kwas kaprylowy (Acidum caprylicum) jest kwasem tłuszczowym nasyconym. Występuje w tłuszczach roślinnych (kokosowy, palmowy) oraz zwierzęcych (z łaciny capro – koza, np. w tłuszczu zapasowym (łój) kóz i owiec, w tłuszczu mlekowym królików, kóz, kozic). Został spopularyzowany jako suplement diety przed Dr. William Crooka autora popularnej książki „The Yeast Connection”.
Pomaga regulować wzrost grzybków drożdżowych i podtrzymywać naturalną równowagę mikroorganizmów w jelicie grubym, nie przeszkadzając w namnażaniu bakterii niezbędnych dla zdrowia.
SKŁAD:
Olej MCT z oleju kokosowego, kapsułka: żelatyna, nośnik: glicerol.
SKŁADNIKI Zawartość w 1 kapsułce |
||
Zawartość | % wartości dziennej | |
Kwas kaprylowy (z 1 g oleju MCT) | 600 mg | * |
SPOSÓB UŻYCIA:
1 kapsułka 1 – 2 razy dziennie, najlepiej podczas jedzenia.
Dane producenta:NOW Foods, Stany Zjedn. Ameryki, 395 S. Glen Ellyn Road, IL 60108, Bloomingdale, internationalsales@nowfoods.com
Osoba odpowiedzialna:
Savit Sp. z o.o., Polska, ul. Borkowska 5B, 30-438, Kraków, info@savit.pl