Pomaga regulować wzrost grzybków drożdżowych i podtrzymywać naturalną równowagę mikroorganizmów w jelicie grubym, nie przeszkadzając w namnażaniu bakterii niezbędnych dla zdrowia.
OPIS:
Kwas kaprylowy (Acidum caprylicum) jest kwasem tłuszczowym nasyconym. Występuje w tłuszczach roślinnych (kokosowy, palmowy) oraz zwierzęcych (z łaciny capro – koza, np. w tłuszczu zapasowym (łój) kóz i owiec, w tłuszczu mlekowym królików, kóz, kozic). Został spopularyzowany jako suplement diety przed Dr. William Crooka autora popularnej książki „The Yeast Connection”.
Pomaga regulować wzrost grzybków drożdżowych i podtrzymywać naturalną równowagę mikroorganizmów w jelicie grubym, nie przeszkadzając w namnażaniu bakterii niezbędnych dla zdrowia.
SKŁAD:
Olej MCT z oleju kokosowego, kapsułka: żelatyna, nośnik: glicerol.
SKŁADNIKI Zawartość w 1 kapsułce |
||
Zawartość | % wartości dziennej | |
Kwas kaprylowy (z 1 g oleju MCT) | 600 mg | * |
SPOSÓB UŻYCIA:
1 kapsułka 1 – 2 razy dziennie, najlepiej podczas jedzenia.