OSTROVIT Vegan Protein Blend czekoladowy (700 g)
OstroVit Vegan Protein Blend to wysokiej jakości mieszanka białek roślinnych, która zawiera niemal 80% protein. To suplement diety stworzony z myślą o wegetarianach i weganach.
OstroVit Vegan Protein Blend to wysokiej jakości mieszanka białek roślinnych, która zawiera niemal 80% protein. To suplement diety stworzony z myślą o wegetarianach i weganach. Preparat stanowi wartościowe uzupełnienie codziennego jadłospisu oraz wsparcie wśród osób aktywnych fizycznie, które wyróżniają się zwiększonym zapotrzebowaniem na makroskładnik.
Porcję 30 g (2 miarki) wymieszać w 250-300 ml wody lub napoju roślinnego. Spożywać 1 raz dziennie po treningu.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywać w temperaturze 15-25°C, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Izolat białka grochu, izolat białka sojowego (zawiera dwutlenek siarki i siarczyny), białko dyniowe, kakao 4.9%, aromat, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma arabska; sól, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K.
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
Produkt odpowiedni dla wegetarian oraz wegan. Zawiera substancje słodzące.
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na porcję |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1635 kJ / 388 kcal | 491 kJ / 116 kcal |
Tłuszcz: | 6.5 g | 2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2 g | 0.6 g |
Węglowodany: | 1.8 g | 0.5 g |
- w tym cukry | 0.3 g | 0.1 g |
Błonnik | 7.4 g | 2.2 g |
Białko | 77 g | 23 g |
Sól | 2.23 g | 0.67 g |
Składniki aktywne | Na 100 g | Na porcję |
Izolat białka grochu | 51.9 g | 15.6 g |
Izolat białka sojowego | 31 g | 9.3 g |
Białko dyniowe | 6.5 g | 2 g |
Typowy profil aminokwasowy | Na 100 g | Na porcję |
---|---|---|
L-Arginina | 6669 mg | 2001 mg |
L-Cystyna | 1159 mg | 348 mg |
L-Tryptofan | 1120 mg | 336 mg |
L-Histydyna | 1852 mg | 556 mg |
L-Tyrozyna | 2663 mg | 799 mg |
L-Leucyna | 6401 mg | 1920 mg |
Kwas L-Glutaminowy | 13397 mg | 4019 mg |
Glicyna | 2926 mg | 878 mg |
L-Prolina | 2224 mg | 667 mg |
L-Metionina | 757 mg | 227 mg |
L-Seryna | 3735 mg | 1121 mg |
L-Lizyna | 5148 mg | 1544 mg |
L-Fenyloalanina | 3846 mg | 1154 mg |
L-Treonina | 2578 mg | 774 mg |
L-Walina | 3716 mg | 1115 mg |
Kwas L-Asparginowy | 7968 mg | 2390 mg |
L-Alanina | 3166 mg | 950 mg |
L-Izoleucyna | 3362 mg | 1009 mg |
Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom, typowym dla produktów naturalnych.