YANGO Kordyceps - ekstrakt 10% polisacharydów (50 g)
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Yango
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
OPIS:
Kordyceps jest często nazywany grzybem gąsienicowym ze względu na jego cienki, rurkowaty kształt. W chińskiej tradycji ludowej nazywany jest dong chong xia ca. Istnieje około 400 gatunków kordycepsów, z których większość pochodzi z Bhutanu, Chin, Korei, Nepalu, Tajlandii i Wietnamu. Najbardziej znanym gatunkiem używanym w suplementacji jest Cordyceps sinensis. Grzyb ma długi, palcowaty kształt i zwykle jest koloru brązowego lub pomarańczowo-brązowego.
Z substancji aktywnych w kordycepsie można znaleźć m.in.: polisacharydy. Są to cząsteczki węglowodanów złożone z długich łańcuchów mniejszych monosacharydów (cukrów prostych), połączonych wiązaniami glikozydowymi. Te naturalne związki pełnią w przyrodzie szeroki zakres funkcji, takich jak magazynowanie energii, przekazywanie informacji komórkowych i wsparcie strukturalne.
SKŁADNIKI:
Ekstrakt z grzyba Kordyceps (Cordyceps sinensis) standaryzowany na zawartość min. 10% polisacharydów.
Składnik aktywny | 1 porcja | 2 porcje |
Kordyceps - ekstrakt | 500 mg | 1000 mg |
w tym polisacharydy (10%) | 50 mg | 100 mg |
SPOSÓB UŻYCIA:
2 płaskie miarki raz dziennie. Wymieszać porcję z ulubionym napojem lub jogurtem i spożyć w trakcie lub po posiłku.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Dane producenta:YANGO Sp. z o.o.. Polska. ul. Granitowa 3/14. 02-681. Warszawa. bok@yango.pl
Osoba odpowiedzialna:
YANGO Sp. z o.o.. Polska. ul. Granitowa 3/14. 02-681. Warszawa. bok@yango.pl