YANGO Dzika róża (100 g)
Ekstrakt z dzikiej róży standaryzowany na zawartość 70% witaminy C.
OPIS:
Wzmocnienie układu odpornościowego, wsparcie układu trawiennego i ruchomości stawów, z wysoką dawką antyoksydantów.
Róże należą do najpopularniejszych krzewów ozdobnych. Można znaleźć je jednak nie tylko w przydomowych ogrodach, ale również na stanowiskach naturalnych. Występująca pospolicie w Europie dzika róża (Rosa canina) uznawana jest za jedną z najważniejszych roślin o działaniu witaminizującym i wzmacniającym.
Owoce dzikiej róży są niezwykle cenne ze względu na wysoką zawartość witaminy C, która wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz chroni komórki przed stresem oksydacyjnym. Dodatkowo witamina C utrzymuje prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz redukuje uczucie zmęczenia i znużenia. Wspomaga produkcję kolagenu w celu prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, skóry, chrząstek i dziąseł. Zwiększa przyswajanie żelaza i przyczynia się do regeneracji zredukowanej formy witaminy E. Ponadto dzika róża korzystnie wpływa na układ pokarmowy i oddechowy, a także poprawia funkcjonowanie pęcherza i nerek.
Preparat został stworzony z myślą o osobach, które chcą wzmocnić odporność oraz zachować zdrowie układu nerwowego i promienną cerę.
SKŁADNIKI:
Ekstrakt z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowany na zawartość min. 70% witaminy C.
Składnik aktywny | 1 porcja | %RWS* |
---|---|---|
Dzika róża – ekstrakt 20:1 w tym witamina C (70%) |
1000 mg 700 mg |
- 875% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia
SPOSÓB UŻYCIA:
1 płaska miarka raz dziennie. Wymieszać porcję z wodą i wypić, po posiłku.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.