Wczytuję dane...

NFO Omega-3 Ultima (120 kaps.)

2.3/5
średnia: 2.3  ocen: 3
Na podstawie 3 ocen
Produkt dostępny!
625,86 PLN
Data ważności produktu: 16.01.2026

NFO® Omega-3 ULTIMA to najwyższe dostępne na rynku stężenie Omega-3 w jednej kapsułce: 990 mg EPA + DHA.

NFO® OMEGA-3 ULTIMA

990 mg EPA + DHA !!! 120 KAPSUŁEK MIĘKKICH – masa netto 160 g.

NFO® Omega-3 ULTIMA to starannie wyselekcjonowany, wysokiej jakości czysty, tłoczony na zimno, molekularnie destylowany olej rybny, pozyskiwany z ryb występujących w głębokich, zimnych wodach Oceanu Atlantyckiego i Morza Północnego.

NFO® Omega-3 ULTIMA to najwyższe dostępne na rynku stężenie Omega-3 w jednej kapsułce 1320 mg - 990 mg EPA + DHA. Produkt rekomendowany dla kobiet w ciąży, mam karmiących, jak również dla osób stosujących wyczerpujące treningi.

Wartość odżywcza (1 kapsułka - 1 dawka dzienna):

  • Wartość energetyczna - 14 kcal
  • Tłuszcze - 1320 mg
  • Nasycone - 900 mg
  • Trans - 0 mg
  • Olej rybny - 1320 mg W tym: Łącznie kwasy Omega-3 - 990 mg, EPA (kwas eikozapentaenowy) - 600 mg, DHA (kwas dokozaheksaenowy) - 390 mg

Dawkowanie: Dorośli: przyjmować 1 kapsułkę raz dziennie po posiłku.

Przechowywać w chłodnym, suchym ciemnym miejscu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mają na celu uzupełnienie diety i nie powinny być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Korzyści zdrowotne ze stosowania pełnowartościowych produktów na bazie kwasów Omega-3:

  • Zmniejszenie poziomu stresu, poprawa funkcji poznawczych, pamięci i uwagi;
  • Wzmocnienie wzroku i nie dopuszczenie do jego pogorszenia;
  • Poprawa metabolizmu lipidów;
  • Wzmocnienie układu odpornościowego, zmniejszenie stanu zapalnego i zatrzymanie niszczenia chrząstki stawowej;
  • Znaczące zmniejszenie ryzyko stresu oksydacyjnego w komórkach;
  • Poprawa krążenia mózgowego;
  • Wpływ na zdrowie reprodukcyjne, zwiększanie energii, witalności, wydajności i zachowanie młodości;
  • Pomoc w rozszerzaniu kurczących się tętnic krwi, zmniejszając ryzyko zakrzepicy.

O jakości produktów NFO na bazie kwasów Omega-3 decydują:

  1. Źródło surowca: NFO nie korzysta z zewnętrznych źródeł zaopatrzenia w surowiec, tylko z jednego, znanego i pewnego - siedziba NFO INTERNATIONAL AS znajduje się w Trondheim – centrum norweskiej akwakultury i rybołówstwa oraz eksportu łososia norweskiego. W produkcji NFO® Omega-3 wykorzystuje się tylko ryby znajdujące się na niskim poziomie łańcucha pokarmowego, o bardzo niskiej zawartości zanieczyszczeń - takich jak rtęć, dioksyny i PCB (polichlorowane bifenyle - to odporne chemicznie substancje łatwo kumulowane w organizmach żywych, np. rybach, należą do grupy substancji zakazanych w produkcji i w użyciu. Mimo to w dalszym ciągu w użytku znajdują się duże ich ilości. Szacuje się, że z ok. 1,5 miliona ton PCB wyprodukowanych na świecie aż 2/3 pozostaje w użyciu lub w środowisku).
  2. Czas od połowu do rozpoczęcia pozyskiwania oleju: im krótszy tym lepiej. Czemu? Im krótszy czas, tym niższy parametr TOTOX (czyli stopień utlenienia, inaczej czystość - im niższy ten parametr, tym niższy stopień utlenienia). TOTOX ryby w akwenie wynosi zero. TOTOX minimalny ryby po złowieniu : 4. TOTOX wszystkich produktów NFO najczęściej wynosi 6 / 6,5 (na podstawie danych laboratoryjnych), mimo że przepisy unijne dopuszczają maksymalną wartość na poziomie 20. Jak to możliwe? Zakłady produkcyjne NFO znajdują się w pobliżu stacji zbierania połowów. Gotowy produkt można otrzymać już w kilka godzin po złowieniu ryby.
  3. Technologia produkcji: NFO stosuje wieloetapowe oczyszczanie surowca, włączając w to etap destylacji molekularnej, gwarantujące najwyższy stopień oczyszczenia oleju rybiego ze szkodliwych zanieczyszczeń. Ponadto producent, NFO INTERNATIONAL AS rygorystycznie przestrzega norweskich przepisów krajowych i UE, dotyczących czystości biochemicznej. Produkcja fizycznie odbywa się w fabryce należąca do Pharmatech AS, należąca do członka rodziny, produkcja odbywa się więc pod własną kontrolą.
  4. Formuła kapsułki: kapsułki w żelowej otoczce – o ich jakości decyduje stopień zabezpieczenia oleju w środku przed dostępem tlenu; istotne są też parametry fizykochemiczne – zawartość wszystkich wielonasyconych kwasów tłuszczowych PUFA (m.in właśnie Omega-3) w kapsułce niskiej jakości bardzo szybko spada w czasie. W kapsułkach NFO w okresie przydatności do spożycia zawartość nie zmieni swoich właściwości. Jest to oczywiście na bieżąco monitorowane przez producenta: NFO robi badania każdej partii produkcyjnej, stosując się do rygorystycznych wymogów: suplementy NFO produkowane są w jednej z najlepszych na świecie fabryk oleju rybnego z wdrożonym systemem kontroli jakości oraz certyfikatami ISO 9001, ISO 9002, GMP i HACCP.
Polecamy
Change to Black and White