SPICES by YANGO Pieprz Kubeba (100 g)
Unikatowy smak i aromat pieprzu Kubeba ponownie zyskują na popularności na światowym rynku przypraw, odkrywając na nowo jego zastosowanie w nowoczesnej kuchni.
⦿ do przyprawiania dań warzywnych, rybnych, sosów, marynat i mięs
⦿ eksponuje ostrość potraw
⦿ cechuje go żywiczny, lekko gorzki, pieprzowy smak
⦿ ma delikatnie korzenny aromat
⦿ łac. nazwa Piper cubeba
Poznaj pieprz Kubeba
Na zielonych, żyznych równinach Jawy Środkowej w Indonezji, gdzie bogata wulkaniczna gleba i tropikalny klimat sprzyjają rozwojowi egzotycznych roślin, rośnie pieprz Kubeba – unikatowa przyprawa, znana również jako "pieprz ogoniasty" ze względu na charakterystyczny, długi ogonek (szypułkę), który występuje przy każdym ziarnie. Ten wyjątkowy owoc, ceniony za swoje złożone nuty smakowe, łączące w sobie pikantność tradycyjnego pieprzu z subtelnymi akcentami drewna i kamfory, jest prawdziwym skarbem indonezyjskiej kuchni.
Historia pieprzu Kubeba w Indonezji jest bogata i wielowarstwowa, z głębokimi korzeniami w tradycyjnych praktykach i kulinarnej kreatywności regionu. W Spices by YANGO® chcemy podzielić się z Tobą tym niezwykłym produktem, oferując pieprz Kubeba w postaci owoców, które są starannie zbierane i suszone, aby zachować ich wyjątkowe właściwości smakowe i aromatyczne.
Pieprz Kubeba marki Spices by YANGO®
Pieprz Kubeba od Spices by YANGO® to więcej niż przyprawa – to zaproszenie do odkrywania głębi i bogactwa smaków indonezyjskiej Jawy. Jego unikalna kombinacja smaków sprawia, że jest doskonałym dodatkiem do szerokiej gamy potraw, od egzotycznych curry, poprzez aromatyczne sosy, aż po wykwintne marynaty. Pieprz Kubeba dodaje także wyjątkowego charakteru do koktajli i napojów, wprowadzając element zaskoczenia.