Wsparcie układu nerwowego, pracy mózgu oraz obniżenie poziomu cukru we krwi.
OPIS:
Soplówka jeżowata obniża poziom cukru we krwi poprzez blokowanie aktywności enzymu alfa-glukozydazy i posiada właściwości przeciwutleniające, ale nie wykazuje cech mutagennych.
Soplówka jeżowata zawiera hericenony i kilkanaście typów erinacyn – to związki o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym. Ich główną zaletą jest pobudzanie produkcji czynnika wzrostu nerwów (ang. Nerve Growth Factor – NGF), który przyspiesza wzrost neuronów, a tym samym wspiera pracę mózgu.
SKŁADNIKI:
Otoczka kapsułki (polisacharyd roślinny), inulina w proszku. Może zawierać: pszenicę, gluten, soję, mleko, jaja, ryby, skorupiaki, orzechy, sezam.
SPOSÓB UŻYCIA:
Przyjmuj 2 kapsułki dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
PRZECIWWSKAZANIA:
Tylko dla dorosłych. Produkt nie jest zalecany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią, osób przyjmujących leki oraz w przypadku chorób. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zrównoważony sposób żywienia i prowadzić zdrowy tryb życia.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Trzymać poza zasięgiem dzieci.