Arginina jest aminokwasem biorącym udział w metabolizmie i wydalaniu mocznika, a także w syntezie DNA i produkcji białek.
OPIS:
Arginina jest warunkowo niezbędnym aminokwasem zasadowym biorącym udział przede wszystkim w metabolizmie i wydalaniu mocznika, a także w syntezie DNA i produkcji białek. Jest ważnym prekursorem tlenku azotu (NO), a zatem odgrywa rolę w rozszerzaniu naczyń krwionośnych. W tym produkcie mogą wystąpić naturalne różnice w kolorze.
SKŁADNIKI:
L-arginina sproszkowana.
Składniki: | 1/2 płaskiej łyżeczki (lub miarki po 5 ml) |
L-arginina | 3000 mg |
SPOSÓB UŻYCIA:
1/2 płaskiej łyżeczki (3 g) dziennie, pomiędzy posiłkami, w razie potrzeby dodać do szklanki soku owocowego lub warzywnego lub wody i wymieszać. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
PRZECIWWSKAZANIA:
Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i matek karmiących. Nie stosować w przypadku choroby wieńcowej, przebytego zawału serca, nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu. W przypadku występowania chorób lub stosowania produktów leczniczych skonsultuj przyjmowanie suplementu diety z lekarzem. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zrównoważony sposób żywienia i prowadzić zdrowy tryb życia.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Trzymać poza zasięgiem dzieci.