Kora cynamonu ma właściwości neutralizujące wolne rodniki i może pomóc w utrzymaniu zdrowego i zrównoważonego układu odpornościowego.
OPIS:
Kora cynamonu to przyprawa kulinarna, tradycyjnie stosowana również przez zielarzy. Współczesne badania naukowe wskazują, że kora cynamonu ma właściwości neutralizujące wolne rodniki i może pomóc w utrzymaniu zdrowego i zrównoważonego układu odpornościowego. Ponadto stwierdzono, że kora cynamonu wspiera zdrowy metabolizm glukozy i może pomóc w prawidłowym utrzymaniu poziomu cukru we krwi.
SKŁADNIKI:
Sproszkowana kora: cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum verum), cynamonowca wonnego (Cinnamomum aromaticum/cassia), cynamonowca Burmana (Cinnamomum burmannii), składnik kapsułki: substancja glazurująca (hydroksypropylometyloceluloza), substancje przeciwzbrylające (kwasy tłuszczowe roślinne, dwutlenek krzemu).
Sładniki: |
2 kapsułki |
Cynamonowiec sproszkowana kora w tym: |
1200 mg |
cynamonowiec cejloński (Cinnamomum verum) sproszkowana kora | 400 mg |
cynamonowiec Burmana (Cinnamomum burmannii) sproszkowana kora | 400 mg |
cynamonowiec wonny (Cinnamomum aromaticum/cassia) sproszkowana kora | 400 mg |
SPOSÓB UŻYCIA:
2 kapsułki dziennie, popijając szklanką wody, w trakcie posiłku. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
PRZECIWWSKAZANIA:
Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i matek karmiących. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu. W przypadku występowania chorób lub stosowania produktów leczniczych skonsultuj przyjmowanie suplementu diety z lekarzem. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zrównoważony sposób żywienia i prowadzić zdrowy tryb życia. W tym produkcie mogą wystąpić naturalne różnice w kolorze.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Trzymać poza zasięgiem dzieci.