YANGO Bioflawonoidy Cytrusowe (90 kaps.)
Kompleks bioflawonoidów cytrusowych.
Skoncentrowana dawka cennych flawonoidów.
Flawonoidy to organiczne związki chemiczne z grupy polifenoli występujące w roślinach. Pełnią rolę barwników, chronią rośliny przed nadmiernym promieniowaniem UV, przed wpływem grzybów, pleśni, bakterii i wirusów oraz kontrolują przyrastanie tkanek roślinnych i zachodzące w nich reakcje chemiczne.
Nieznana moc cytrusów.
Witamina P została po raz pierwszy wyizolowana w 1936 roku przez węgierskiego uczonego Alberta Szent-Gyorgyia. Ten sam uczony w 1928 roku wyizolował witaminę C z pomarańczy, a później ustalił, że flawonoidy cytrusowe wzmacniają jej działanie. Dzięki wielu badaniom nad tymi związkami trwającymi kilkadziesiąt lat ustalono, że flawonoidy cytrusowe mają szereg innych cennych właściwości.
SKŁADNIKI:
Ekstrakt z owoców pomarańczy chińskiej (Citrus sinensis) standaryzowany na zawartośc min. 50% bioflawonoidów cytrusowych. Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie)
Składnik aktywny | 1 kapsułka | 4 kapsułki |
Pomarańcza chińska - ekstrakt | 400 mg | 1600 mg |
- w tym bioflawonoidy cytrusowe (50%) | 200 mg | 800 mg |
SPOSÓB UŻYCIA:
2 kapsułki 2 razy dziennie. Kapsułki połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.