Czarny Bez został doceniony ze względu na wysoką wartość odżywczą, zwłaszcza ze względu na silne witaminy i antocyjany niwelujące wolne rodniki.
OPIS:
Czarny Bez (Sambucus nigra) to uniwersalny owoc szeroko stosowany w całej Europie. Zgodnie z wielowiekową tradycją jest stosowany jako środek wzmacniający dla zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia. Ostatnio czarny bez został doceniony ze względu na wysoką wartość odżywczą, zwłaszcza ze względu na silne witaminy i antocyjany niwelujące wolne rodniki.
SKŁADNIKI:
substancja zagęszczająca (glicerol roślinny), woda demineralizowana, bez czarny (Sambucus nigra) koncentrat z owocu (10:1), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu).
Składniki mineralne | 1 łyżeczka od herbaty (lub miarka 5 ml) | 3 łyżeczki (15 ml) |
Czarny bez (koncentrat 10:1) |
500 mg | 1500 mg |
*RWS% - Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia
SPOSÓB UŻYCIA:
1 łyżeczka od herbaty (lub miarka 5 ml) 1-3 razy dziennie.c
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Ważne jest stosowanie zbilansowanej diety oraz prowadzenie zdrowego trybu życia. Tylko dla dorosłych. Przed zażyciem skonsultuj się z lekarzem, jeśli jesteś w ciąży lub okresie laktacji, przyjmujesz leki lub masz dolegliwości zdrowotne.
PRZECHOWYWANIE:
Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.