YANGO Granat - ekstrakt ze skórki (90 kaps.)
Ekstrakt standaryzowany na zawartość min. 40% kwasu elagowego
Skórka granatu skrywa wiele korzyści dla zdrowia. Znajdziemy w niej antyoksydanty oraz dużo fenoli, w tym flawonole, elagotaniny oraz proantocyjanidyny. Kwas elagowy ma silne właściwości antyoksydacyjne (spowalnia wolne rodniki, redukuje peroksydację lipidów), antymutagenne (wpływa ochronnie na DNA i ekspresję genów) i wykazuje aktywność przeciwzapalną.
Potężny wyciąg 50:1 wyłącznie ze skórki granatu | |
Ekstrakt standaryzowany na zawartość min. 40% kwasu elagowego | |
Bez dodatków i wypełniaczy | |
Kapsułki roślinne, delikatne dla żołądka, przyjazne wegetarianom i weganom |
JAKOŚĆ, KTÓRA CZYNI CUDA.
Pozostałe informacje
Składnik aktywny | 1 kapsułka |
Ekstrakt ze skórki granatu | 375 mg |
w tym kwas elagowy | 150 mg |
Kapsułek w opakowaniu | 90 kapsułek |
Rodzaj kapsułek | Roślinne |
Sugerowana dawka dzienna | 1 kapsułka |
1 opakowanie wystarcza na | 90 dni |
Składniki: ekstrakt ze skórki granatu właściwego (Punica granatum) standaryzowany na zawartość min. 40% kwasu elagowego; kapsułka: celuloza roślinna.
Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 33,75 g.
Informacja alergiczna: produkt nie zawiera glutenu, cukru, składników mlecznych, soli spożywczej, kukurydzy, skorupiaków, pszenicy, soi.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-09057/KC/18