YANGO Monakolina K (90 kaps.)
Monakolina K w przyrodzie występuje naturalnie w boczniaku, w sfermentowanych drożdżach oraz w ryżu czerwonym. Monakolina K pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
SKŁADNIKI:
ekstrakt z czerwonych drożdży (Monascus purpureus) z fermentowanego ryżu, standaryzowany na zawartość 5% monakoliny K, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna. Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie).
Składniki | 1 kapsułki | RWS |
Czerwone drożdże z fermentowanego ryżu - ekstrakt w tym monakolina K (5%) |
50 mg 2,5 mg |
<> |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
SPOSÓB UŻYCIA:
1 kapsułka raz dzienne. Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, w trakcie lub po posiłku.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.