YANGO Beta-glukan z drożdży (90 kaps.)
OPIS:
Beta-glukany są grupą polisacharydów o niezwykłych właściwościach biologicznych, które od dawna przyciągają uwagę badaczy z różnych dziedzin nauki. Jednym z najbardziej interesujących źródeł beta-glukanów są drożdże Saccharomyces cerevisiae, które od wieków stosuje się w produkcji żywności i napojów fermentowanych. W ostatnich latach coraz większe zainteresowanie skupia się na potencjalnych korzyściach zdrowotnych beta-glukanów pochodzących z drożdży.
Saccharomyces cerevisiae, czyli drożdże piwne, są jednym z najstarszych organizmów stosowanych w przemyśle fermentacyjnym. Wykorzystywane są one nie tylko do produkcji piwa, ale także do wypieku chleba, win i innych fermentowanych produktów spożywczych. Jednak to nie tylko ich zdolność do fermentacji, ale również bogate źródło beta-glukanów, sprawiają, że są one szczególnie interesujące dla naukowców i producentów żywności
SKŁADNIKI:
beta-1,3/1,6-D-glukan z drożdży Saccharomyces cerevisiae, Skład kapsułki: celuloza roślinna.
Składnik aktywny | 1 kapsułka |
Beta-1,3/1,6-D-glukan | 280 mg |
SPOSÓB UŻYCIA:
1 kapsułka raz dziennie.
Kapsułki połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
UWAGA:
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Produkt odpowiedni dla wegetarian.