AUROSPIRUL Triphala w proszku (100 g)
Triphala wpływa korzystnie na funkcjonowanie przewodu pokarmowego, wspomaga trawienie, dba o stan naszych jelit. Przynosi ulgę w przypadku zaparć i biegunek.
OPIS:
Triphala jest ajurwedyjską mieszanką trzech owoców:
– Amla (Emblica Officinalis)
– Bibhitaki (Terminalia Bellirica)
– Haritaki (Terminalia Chebula)
Amla (Indyjski agrest) – działa głównie na płuca, żołądek, wątrobę i serce. Kwaśny smak
Amli związany jest w Ajurwedzie z energią Pitta i żywiołem ognia. Amla jest bogatym
źródłem antyoksydantów, flawonoidów, karotenów.Jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy C.
Haritaki (Harada) – ma sześć smaków, z przewagą gorzkiego, który związany jest z energią
Vatta i żywiołem powietrza. Owoce są bogatym źródłem tanin, aminokwasów i fruktozy. Zawiera
także kwas sukcynytowy i sitosterol.
Bibhitaki (Beheda) – jest słodka, gorzka, cierpka, ściągająca i rozgrzewająca. Działa głównie
na płuca, serce i wątrobę. Zawiera 35% olejów (m.in. olej linoleinowy) i 45% białek
SKŁADNIKI:
Triphala: Amla (Phyllanthus emblica), Bibhitaki (Terminalia bellirica) i Haritaki (Terminalia chebula) 100 g
SPOSÓB UŻYCIA:
Do 3 g, w trakcie lub po posiłku.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
PRZECIWWSKAZNIA:
Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
PRZECHOWYWANIE:
Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.