PABA jest związkiem niezbędnym do biosyntezy kwasu foliowego przez bakterie jelitowe.
OPIS:
PABA (kwas para-aminobenzoesowy) znajduje się w żywności, takiej jak zboża, jaja, mleko i mięso. Jest prekursorem kwasu foliowego i może być wykorzystywany przez naszą mikroflorę jelitową do produkcji kwasu foliowego.
SKŁAD:
PABA (kwas para aminobenzoesowy), żelatyna, kwasy tłuszczowe (źródło roślinne), sole magnezowe kwasów tłuszczowych (źródło roślinne), dwutlenek krzemu.
Składniki | W dziennej porcji (1 kapsułka) |
PABA (kwas para-aminobenzoesowy) | 500 mg |
SPOSÓB UŻYCIA:
1 kapsułka dziennie, najlepiej z posiłkiem.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Tylko dla dorosłych. PABA nie należy przyjmować podczas stosowania leków sulfonamidowych lub w przypadku znanej alergii na PABA. Skonsultuj się z lekarzem, jeśli jesteś w ciąży/karmisz piersią, przyjmujesz leki lub masz schorzenie, w tym chorobę wątroby i nerek.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.