Zawartość składników fizjologicznie czynnych w dziennej porcji: | 2 kapsułki | %RWS |
---|---|---|
Olej wątłuszowy (tran) z tuńczyka frakcjonowany na:
– kwas dokozaheksaenowy DHA |
2000 mg
1000 mg |
- - |
RWS – Referencyjna wartość spożycia (dzienna)
DHA 500 mg zawiera naturalny frakcjonowany tran z tuńczyka, o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3: DHA oraz EPA.
OPIS:
Cząsteczka DHA (kwas dokozaheksaenowy) jest istotnym składnikiem budowy tkanek mózgu człowieka, skóry i siatkówki oka. EPA (kwas eikozapentaenowy) inicjuje proces wytwarzania kwasu dokozaheksaenowego (DHA) w naturze.
Naturalny koncentrat tranu zawarty w tych kapsułkach jest produkowany w oparciu o ścisłe standardy kontroli jakości. Jest testowany na brak obecności potencjalnie szkodliwych poziomów zanieczyszczeń (tj. rtęci, metali ciężkich, PCB-polichlorowanych bifenyli, dioksyn oraz innych zanieczyszczeń).
SKŁAD:
Kwasy tłuszczowe Omega-3, kapsułka żelowa (żelatyna, gliceryna, woda, powłoczka dojelitowa), witamina E (jako naturalny d-alfa tokoferol).
Zawartość składników fizjologicznie czynnych w dziennej porcji: | 2 kapsułki | %RWS |
---|---|---|
Olej wątłuszowy (tran) z tuńczyka frakcjonowany na:
– kwas dokozaheksaenowy DHA |
2000 mg
1000 mg |
- - |
RWS – Referencyjna wartość spożycia (dzienna)
SPOSÓB UŻYCIA:
1 kapsułka 1 do 2 razy dziennie w trakcie posiłku.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Tylko dla dorosłych.
Zawiera alergeny - ryby (sardynki, anchois, makrela). Witamina E z soi.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.