Kelp to duże, liściaste wodorosty należące do rodziny alg brunatnych, które rosną w „lasach” w zimniejszych wodach oceanów świata.
OPIS:
Kelp był używany od wieków jako ważny podstawowy składnik odżywczy w kuchni chińskiej, japońskiej i koreańskiej. Jest także doskonałym źródłem jodu, który okazał się niezbędny do prawidłowego funkcjonowania tarczycy.
SKŁAD:
Jod (z organicznego kelpu), celuloza, kwasy tłuszczowe (źródło roślinne), sole magnezowe kwasów tłuszczowych, powłoczka wegetariańska.
Składniki | 1 tabletka | %RWS |
Jod (z organicznego kelpu) | 150 mcg | 100% |
SPOSÓB UŻYCIA:
1 tabletka dziennie z posiłkiem
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Tylko dla dorosłych. Należy zachować ostrożność w przypadku ciąży/karmienia piersią, przyjmowania leków (zwłaszcza leków na tarczycę), przyjmowania innych suplementów zawierających jod lub chorób (zwłaszcza tarczycy).
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla dzieci.