Witamina E jest przeciwutleniaczem rozpuszczalnym w tłuszczach, który jest szczególnie ważny dla zachowania zdrowia komórek poprzez neutralizację wolnych rodników.
SKŁAD:
D-alfa tokoferol ( z soi), składnik kapsułki: żelatyna, substancja glazurująca (glicerol), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, mieszane tokoferole (beta-tokoferol, delta-tokoferol, gamma-tokoferol).
1 kapsułka zawiera 670 mg witaminy E (D-alfa-tokoferol) (1000 j.m.*).
Witaminy: |
1/7 kapsułki zawiera (stosowanie 1 kapsułka 1 raz w tygodniu): |
witamina E (D-alfa-tokoferol) | 95,7 mg (142 j.m*) 797,5%^ |
^ - procent referencyjnych wartości spożycia
* - jednostek międzynarodowych
SPOSÓB UŻYCIA:
1 kapsułka co 7 dni z posiłkiem popijając szklanką wody. Przyjmować 1 kapsułkę raz w tygodniu w wybrany dzień np. w poniedziałek.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Tylko dla dorosłych. Skonsultuj się z lekarzem przed zażyciem tego produktu jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią, chorujesz lub przyjmujesz jakieś leki.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.