Najbogatszym źródłem lecytyny jest ziarno soi. Lecytyna powinna być spożywana profilaktycznie.
OPIS:
Lecytyna jest powszechnie występującym składnikiem wszystkich rodzajów komórek organizmów roślinnych i zwierzęcych. Odgrywa ona zasadniczą rolę praktycznie we wszystkich procesach biologicznych - od procesu oddychania poprzez wytwarzanie energii a na transmisji neurologicznej kończąc.
Brak lecytyny w pożywieniu powoduje obniżenie odporności układu nerwowego jak również sił witalnych. Jedna z najważniejszych funkcji lecytyny jest regulacja poziomu cholesterolu LDL.
SKŁAD:
Lecytyna sojowa, żelatyna wołowa, gliceryna, woda, olej sojowy.
Składniki | W dziennej porcji (3 kapsułki) |
Lecytyna sojowa (Non-GMO) | 3.6 g |
SPOSÓB UŻYCIA:
3 kapsułki dziennie.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Tylko dla dorosłych.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.