Triphala to połączenie trzech owoców (Harada, Amla i Behada), które były używane w ajurwedyjskim ziołolecznictwie od tysięcy lat.
OPIS:
Triphala była historycznie stosowana jako środek trawiący i tonizujący. W ostatnich latach okazało się, że Triphala jest silnym wymiataczem wolnych rodników. Ponadto stwierdzono, że zawiera wiele innych bioaktywnych związków, w tym kwas galusowy, kwas garbnikowy i epikatechinę.
SKŁAD:
Ekstrakt Triphala, substancja wypełniająca: celuloza; nośnik: kwasy tłuszczowe (źródło roślinne); substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; powłoczka wegetariańska.
Składniki | 2 tabletki | % RWS |
Kalorie | 5 kcal | 0.25 |
Węglowodany | 1 g | 0.38 |
Wapń (z węglanu wapnia) | 120 mg | 15 |
Magnez (z tlenku magnezu) | 200 mg | 53.33 |
Ekstrakt Triphala (min. 40% taniny) | 1g |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
SPOSÓB UŻYCIA:
2 tabletki dziennie między posiłkami
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Tylko dla dorosłych.
W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.