Najbogatszym źródłem lecytyny jest ziarno soi. Lecytyna powinna być spożywana profilaktycznie.
OPIS:
Lecytyna jest powszechnie występującym składnikiem wszystkich rodzajów komórek organizmów roślinnych i zwierzęcych. Odgrywa ona zasadniczą rolę praktycznie we wszystkich procesach biologicznych - od procesu oddychania poprzez wytwarzanie energii a na transmisji neurologicznej kończąc.
Brak lecytyny w pożywieniu powoduje obniżenie odporności układu nerwowego jak również sił witalnych. Jedna z najważniejszych funkcji lecytyny jest regulacja poziomu cholesterolu LDL.
SKŁAD:
Lecytyna sojowa, składnik kapsułki: żelatyna, gliceryna, woda.
SKŁADNIKI Zawartość w 2 kapsułkach |
||
Zawartość | % wartości dziennej | |
Phosphatidyl Choline (wielonienasycona fosfatydylocholina) |
360 mg | Nie określony |
Inne fosfatidyle: etanolamina inosytol |
310 mg 240 mg |
Nie określony |
Lecytyna sojowa (wolna od GMO) | 1200 mg | Nie określony |
SPOSÓB UŻYCIA:
1 kapsułka 1 lub 2 razy dziennie.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.