Kurkumina jest głównym składnikiem kurkumy (Curcuma longa). Szeroko zakrojone badania naukowe dotyczące Kurkuminy wykazało, że posiada ona silne właściwości wychwytujące wolne rodniki.
OPIS:
Kuchnia indyjska dostarcza wielu przypraw. Kurkumin występuje w kurkumie – przyprawie, która nadaje curry charakterystyczny żółty kolor. Ma silne działanie przeciwutleniające i jest szczególnie pomocny w zmniejszaniu wywołanych przez wolne rodniki uszkodzeń związanych z paleniem tytoniu. Kurkuma jako przyprawa od dawna wykorzystywana była w indyjskiej medycynie ajurweryjskiej - miała poprawiać funkcjonowanie wątroby.
SKŁAD:
Ekstrakt z korzenia kurkumy, olej słonecznikowy, kapsułka (żelatyna, gliceryna, woda, sorbitol, barwnik karmelowy) wosk pszczeli, wyciąg z rozmarynu.
Wykaz składników aktywnych |
w 1 kapsułce |
Ekstrakt z korzenia kurkumy (Curcuma longa) - standaryzowany do min. 95% kurkuminoidów (450 mg), w tym kurkumina, demetoksykurkumina i bisdemetoksykurkumina) |
475 mg
|
SPOSÓB UŻYCIA:
1 kapsułka 2 do 4 razy dziennie, przy posiłku.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.