Sprawdź też:
Suplement diety
California Gold Nutrition LactoBif® 65 miliardów CFU
Zawiera 20 aktywnych szczepów probiotycznych, w tym 15 pałeczek kwasu mlekowego i 5 bifidobakterie
- 65 miliardów CFU w każdej kapsułce
- Wsparcie układu pokarmowego i zdrowych jelit
- Stymulacja układu odpornościowego
- Formuła odpowiednia dla wegetarian
- Pakowanie - Indywidualnie zamknięty blister z podwójną folią
- Bez nabiału, bez glutenu, bez GMO, bez soi
Twoje ciało jest pełne dobrych bakterii, które wspierają ważne funkcje, ale twój naturalny mikrobiom może stać się niezrównoważony, co często prowadzi do nieprzyjemnych problemów trawiennych.
California Gold Nutrition LactoBif® 65 Probiotics może pomóc w utrzymaniu równowagi jelit poprzez wprowadzenie do organizmu większej ilości pożytecznych bakterii, będą wspierać utrzymanie zdrowego układu trawiennego i odpornościowego oraz mogą przyczynić się do złagodzenia typowych objawów trawiennych.
Korzyści z przyjmowania probiotyków
Ta wyjątkowa mieszanka bakterii jest wypełniona kilkoma korzystnymi szczepami probiotycznymi. Formuła zawiera Lactobacillus acidophilus, jeden z najbardziej znanych probiotyków. Szczep ten ma właściwości przeciwdrobnoustrojowe i przeciwwirusowe, czyli wspomaga układ odpornościowy i może zapobiec zachorowaniu. Ponadto w każdej kapsułce znajdziemy inny dobrze znany szczep, Bifidobacterium longum, który wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit poprzez wytwarzanie kwasu mlekowego i kwasu octowego kwas. Ta unikalna mieszanka ma na celu wspomaganie zdrowia układu trawiennego i pomoc w złagodzeniu typowych problemów trawiennych, takich jak rozstrój żołądka, gazy, zaparcia, biegunka i wzdęcia.
California Gold Nutrition Lactobif® 65 Probiotyki zawieraja 20 aktywnych szczepów probiotycznych, w tym 15 bakterii kwasu mlekowego i 5 bifidobakterii. Każda kapsułka wegetariańska zawiera 65 miliardów CFU, aby dostarczyć organizmowi skuteczną liczbę dobrych bakterii.
Zalecana dzienna porcja:
Przyjmować 1 kapsułkę dziennie z jedzeniem lub między posiłkami.
Składniki:
Mieszanka probiotyczna: Bifidobacterium animalis subsp. lactis, Lactobacillus plantarum WCFS1, Lactobacillus lactis subsp. lactis, Lactobacillus casei, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus salivarius, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus helveticus, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum subsp. infantis, Bifidobacterium longum subsp. longum, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, substancja wypełniająca: skrobia ziemniaczana, otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza, substancja żelująca: inulina, wzmacniacz smaku: L-leucyna, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu
Ważne wskazówki:
Indywidualnie zapakowany blister z podwójną folią dla zapewnienia odpowiedniej jakości i ochrony. Nie używać, jeśli materiał opakowania blistrowego jest przebity lub go brakuje. Niewłaściwe warunki przechowywania, takie jak długotrwałe wystawienie na bezpośrednie działanie promieni słonecznych, wysoka temperatura i wilgotność, mogą z czasem powodować degradację produktu. Przechowywać w temperaturze poniżej 25ºC, chłodzenie nie jest wymagane.
Ostrzeżenia:
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani zdrowego trybu życia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji produktu do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Zalecamy przeczytanie etykiet, ostrzeżeń i instrukcji wszystkich produktów przed użyciem.
Zawartość składników w porcji | ||
Zawartość | % RWS* | |
Mieszanka probioryczna | 314 mg | ** |
65 Miliardów CFU składa się ze szczepów: | ||
Bifidobacterium animalis subsp. lactis | ||
Lactobacillus plantarum WCFS1 | ||
Lactobacillus lactis subsp. lactis | ||
Lactobacillus casei | ||
Lactobacillus gasseri | ||
Lactobacillus paracasei | ||
Lactobacillus rhamnosus GG | ||
Lactobacillus acidophilus | ||
Lactobacillus brevis | ||
Lactobacillus fermentum | ||
Lactobacillus reuteri | ||
Lactobacillus rhamnosus | ||
Lactobacillus salivarius | ||
Streptococcus thermophilus | ||
Lactobacillus helveticus | ||
Bifidobacterium bifidum | ||
Bifidobacterium breve | ||
Bifidobacterium longum subsp. infantis | ||
Bifidobacterium longum subsp. longum | ||
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus | ||
* Referencyjna Wartość Spożycia ** nie ustalono |
Kraj producenta: USA